Софтуер за Ресторанти

ИМАТЕ ЛИ РЕСТОРАНТ?

ИСКАТЕ ЛИ ДА ПРЕМАХНЕТЕ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА ПРОГРАМА ЯНАК!

Чрез използване на електронното меню, директното маркиране през телефон, монитори за уведомяване на кухненските работници, Вие ще намалите възможността за измама до минимум!

СОФТУЕР ЗА РЕСТОРАНТ

Добре дошли в бъдещето за управлението на ресторанти с Янак Софт! Използвайте нашето иновативно софтуерно решение, съчетаващо технологичен прогрес и функционалност, за да трансформирате начина, по който вашият ресторант функционира. С нашия софтуер за ресторанти, предоставен от Янак Софт, вие получавате пълна подкрепа за управление на бизнеса си и подобрени възможности за обслужване на клиенти.

Софтуер за ресторанти от Янак Софт:

Имате ли ресторант? Искате ли да премахнете злоупотребите? Използвайте новите функционалности на търговски софтуер Янак! Чрез използване на електронното меню, директното маркиране през телефон, монитори за уведомяване на кухненските работници, вие ще намалите възможността за измама до минимум!

 

Ключови характеристики на софтуера:

Електронно меню за ресторанти: Активирайте електронно меню, което може да се използва според изискванията на ресторанта – режим само за разглеждане на менюто или режим за въвеждане на поръчките от клиента.

Интуитивен интерфейс: Програмата Янак разполага с интуитивен интерфейс за работа, което позволява бързо и лесно обслужване на клиентите ви.

Хибридна система: Използвайте софтуера на различни хардуерни устройства – настолен компютър, телефон, таблет, или дори уеб базирана система. Така вие гарантирате оптимален комфорт по време на работа.

Софтуер от високо качество за вашия ресторант:

С програма Янак, вие получавате пълноценно решение, което покрива изцяло нуждите на ресторанти, барове, дискотеки и заведения за бързо хранене. Нашата програма се грижи за всичко, от управлението на поръчките до следенето на складовите наличности.

 

За Янак Софт:

Янак Софт е водеща софтуерна компания, предоставяща иновативни решения за търговски и счетоводни нужди. С дългогодишен опит в индустрията, ние гарантираме на клиентите си надеждност, ефективност и модерност във всяко предлагано решение.

Софтуер за ресторанти от Янак Софт – вашето ключово предимство в света на гостоприемството и управлението на ресторантския бизнес! Изпробвайте го днес и преобразете начина, по който работи вашият ресторант.

 

Програма Янак покрива изцяло нуждите на ресторанти, барове, дискотеки и заведения за бързо хранене.
Програмата разполага с интуитивен интерфейс за работа, което позволява бързо и лесно обслужване на клиентите.

Към всеки обект може да се активира електронно меню, което може да се използва според изискванията на ресторанта: Режим само за разглеждане на менюто или режим за въвеждане на поръчките от клиента.

Вижте нашето примерно електронно меню, като маркирате или сканирате този QR код.

Програмата е хибридна система, което означава, че може да се използва от различни по вид хардуерни устройства, чието съвместно използване ще Ви осигури оптимален комфорт по време на работа:

  • Настолен компютър – на който е инсталирана основната програма Янак. Той съхранява базата данни и осигурява независимост по време на работа на обекта от външни фактори. Чрез модул “Трансферен сървър” може да се осигури репликация на базата данни към неограничен брой други Ваши компютри, които може да се намират в централен офис или в счетоводния отдел, което на практика Ви гарантира изключителна сигурност на данните и базата;
  • Телефон или таблет – на които е инсталирана мобилната апликация на Янак за Android. Чрез мобилната апликация на Янак сервитьорите въвеждат поръчките директно от масата на клиента.
  • електронно меню – уеб базирана платформа, която се използва от клиентите, за да виждат менюто на ресторанта и да правят поръчка директно през личните си телефони.
  • уеб базирана система – която се използва от собствениците, за да контролират обекта през своите телефони, когато нямат директен достъп до настолен компютър.

НАЧИН НА РАБОТА

примерно електронно меню, което показва лесен начин на работа - софтуер за ресторанти от Янак Софт

  1. Създаване на поръчка – когато клиентите имат достъп до електронно меню, то предварително на всяка маса се поставя QR код, чрез който клиентите се свързват с менюто на заведението директно през личните си телефони. Електронното меню може да се използва в два режима на работа:
    1. Режим електронно меню за разглеждане – при този режим клиентите виждат менюто, но не могат да направят поръчка през телефона. Поръчките се диктуват на сервитьора.
    2. Режим електронно меню с поръчка – в този случай клиентите могат да направят своята поръчка директно през личните си телефони. Когато я потвърдят, тя ще бъде изпратена до телефона на техния сервитьор, който я препраща към кухнята.

QR кода на електронното меню може да се визуализира на масата по два начина:

  • Статичен етикет – предварително напечатен етикет на рекламно табло. Този етикет е подходящ когато се работи с електронно меню за разглеждане.
  • Динамичен електронен етикет – кодът се визуализира чрез електронен етикет. В този случай се постига уникалност на кода за всяка отделна поръчка на масата, което предпазва от евентуални злоупотреба на клиенти, които вече са посетили заведението и са си запазили кода. След приключване на всяка сметка, автоматично се генерира нов QR код за масата.
  1. Сервитьор – сервитьорът може да бъде снабден с телефон или таблет, чрез който да се създават поръчките. Всъщност, когато се използва „Електронно меню с поръчка”, е желателно и сервитьорите да са снабдени с телефони за работа.

През телефона се избира масата и се въвежда поръчката на клиента. Когато поръчката е направена през електронно меню, на сервитьора му се активира нотификация и той с едно натискане на бутон я одобрява и препраща към кухнята за изпълнение.

  1. Кухня – всяка поръчка се показва в кухнята. Когато ресторанта е по-голям, кухнята може да бъде разделена на няколко работни места – бар, студена кухня, топла кухня и т.н. Добре е всяко отделно работно място да разполага със собствено средство за уведомление – таблет или принтер.
    1. Работа с таблет в кухнята – когато сервитьорът потвърди поръчка, тя се появява на таблета в кухнята. Всяка нова поръчка е придружена и със звуков сигнал. На таблета се вижда информация за маса, сервитьор и списък с поръчаните ястия.
      • Взето за приготвяне – когато готвачът вземе за приготвяне едно или няколко ястия, той ги прехвърля към раздел „Взети за приготвяне”. По този начин няма да се допусне грешка и друг готвач да ги вземе.
      • Готово за издаване – след като ястието е готово, готвачът го премества към раздел „Готово за издаване”. По този начин на сервитьора му излиза нотификация на телефона за готова поръчка.
      • Издаване на поръчка – когато сервитьорът маркира поръчката в раздел „Готово за издаване”, то тя изчезва от работния екран и вече е обозначена за предадена на клиента.
    2. Работа с принтер в кухнята – при този режим в кухнята има принтер, на който се печати бележка, която изписва направената поръчка. Информацията е същата каквато е в таблета, но разликата е, че готвачът няма как да върне по електронен път сигнал до сервитьора. Този метод за сега се използва най-често, но един от недостатъците му е, че е възможно един сервитьор по грешка да вземе готовата поръчка на друг.

След като сервитьора издаде поръчката на клиента, то тя все още не е приключена. Поръчката се намира в отворената сметка на клиента – Количката. След окончателното приключване се издава фискален бон и сметката става видима в справките за направените продажби.

Модули включени в пакета


Вижте тук общата помощна система за работа с програма Янак.

ДОСТАВКИ – описват се документите за доставка на продукти.
ПРОДАЖБИ – модул на програма Янак за въвеждане на поръчките.
ЕЛЕКТРОННО МЕНЮ – уеб базирана платформа, която се използва за създаване на поръчки от клиентите.
МОНИТОР ЗА ПОРЪЧКИ – модул за получаване на създадените поръчки в кухнята. Този модул е наличен за стационарен компютър работещ под Windows и за таблет, работещ под Android.
ЯНАК АНДРОИД – мобилна версия на програмата, която се използва за работа чрез телефон или таблет. Сервитьорите приемат поръчката през нея, а готвачите виждат направените поръчки.
eyanak.com – уеб базирана платформа, която се използва от собствениците за контрол на дейността.
ХОТЕЛ – модул за управление на резервации и престой в хотела.
РЕВИЗИЯ – модул за инвентаризация на наличностите.
ПРОИЗВОДСТВО – модул за произвеждане на готова продукция. В ресторанта се използва за заготовките или за ястия, които престояват по-продължително време на склад.
БРАКУВАНЕ НА СТОКИ – използва се за бракуване на продукти.
ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СТОКА МЕЖДУ СКЛАДОВЕ – използва се за прехвърляне на продукти или готова продукция между отделните Ви ресторанти.
РАЗХОДИ НА ФИРМАТА – модул, в който се въвеждат разходите на фирмата, като наем, ток вода и др.
ЦЕНОВИ ЛИСТИ – модул за създаване на различни ценови отстъпки като happy hour и за специални цени, за определени клиент.
АНАЛИЗ ЗА ЗАЯВКА – модул за автоматично или ръчно генериране на заявки към доставчиците.

КАСА – модул каса следи разплащанията в брой и наличните суми в отделните оператори.
Вижте още…
БАНКА – модул банка следи разплащанията по банков път и наличните суми в отделните банкови сметки.
ЗАПЛАТИ – чрез модул заплати се следят фишовете и платените заплати на отделните служители. Модулът е за вътрешно фирмено ползване.

СТОКОВА НОМЕНКЛАТУРА в този модул се описва номенклатурата на продуктите и менюто на ресторанта. Тук се следят и складовите наличности.
Вижте още…
КОТРАГЕНТИ – модулът описва данните за контрагентите и следи салдата към тях, както и движението на документи им.
Вижте още…
ЛИЦА ЗА КОНТАКТИ – в този модул се съхранява информацията за отделните клиенти, когато се работи в хотел. Тук се съхранява информацията за гостите.
ЛИЧЕН СЪСТАВ –  в този модул се описват служителите на фирмата.
Вижте още…
ДОСТЪПИ В ПРОГРАМАТА – в модула се определят достъпите на отделните служители. Възможно е да се направят групови достъпи, към които да се обвържат много служители или да се направи индивидуален достъп на всеки отделен служител.
Вижте още…

СПРАВКИ

В програмата има огромен брой справки, като едно от големите предимства е, че една голяма част от справките са от типа – генератор на справки, т.е. справката е динамична и всеки потребител може сам да си модифицира или направи нова справка, според неговите изисквания и нужди.

Справка по документи – генератор на справки.
Аналитична по стоки – генератор на справки.
Хронологична по стоки – генератор на справки.
Хронологична оборотна справка – показва подробен отчет на оборотите по дни, месеци и години.
Аналитичен оборот по оператори – показва подробен аналитичен отчет по дни за всички оператори.
Аналитичен оборот по обекти – показва подробен аналитичен отчет на оборотите за всички обекти.
Главна справка – генератор на справки.
ABC анализ на контрагентите – аналитична по контрагенти, която ги групира според оборотите им.
ABC анализ на продажбите – аналитична по стоки, която ги групира според продажбите им.
Активни оператори – показва работещите оператори в момента.
Входящ контрол – тъй като програмата има автоматично водене на дневник за входящ контрол и партидно проследяване на продуктите, тази справка показва дневника за входящ контрол.
Изходящ контрол – тъй като програмата има автоматично водене на дневник за изходящ контрол и партидно проследяване на продуктите, тази справка показва дневника за изходящ контрол.
История за влизане в системата – показва хронологията на влизане в системата.
История на контрагента – показва подробно движението на документите по отделен клиент или доставчик. Наличност към дата – тази справка се използва от счетоводството и служи да покаже наличността на продуктите към определена дата, основно към началото на годината.
Неизплатени документи – показва документите, които не са платени от клиенти или тези които Вие не сте платили към доставчиците.
Отворени сметки – показва отворените сметки към текущия момент.
Отказани продажби – справката показва какво е отказано за продажба. Използва се за контрол на персонала.
Периодичен отчет на продажбите – справката показва оборотите по оператори, разпределена по дни.

Контролни справки

Проверка на анулираните документи – показва анулирани документи.
Проверка на продажбите с оформяне на отложено плащане – показва документите, които не са платени.
Протоколи за заявка – показва направените протоколи за заявка.
Салда към дата – показва салдата на каса, банка и контрагенти към дата. Използва се за счетоводството.
Справка за корекция на цените – показва протоколите за корекция на цена, кога от кой и на кои стоки е направена корекция на цената.
Справка по работни места – показва оборота на различните работни места – бар, кухня и т.н.
Сравняване на периоди – сравнява оборотите на различни периоди.
Суми в банките – показва наличните суми в различните банкови сметки.
Суми в касите – показва наличните суми в различните оператори.
Вижте още…

ТРАНСФЕРЕН СЪРВЪР

Това е един от най-полезните модули в програмата. Чрез този модул се синхронизират данните от неограничен брой търговски обекти. Модулът се използва за синхронизиране на базите от обектите към централен офис. Освен това модулът често се използва и за осигуряване на сигурност на базата данни и непрекъсваемост на работата в по-натоварените търговски обекти, като се изгражда работа с два сървъра в обекта чрез автоматичната синхронизация на базите им.
Вижте още…