Софтуер за разносна търговия – ЕКС-ВАН

 

РАЗНОСНА ТЪРГОВИЯ 

РАБОТА С ЕКС-ВАН

Програма Янак е хибридна система, което означава че може да се комбинира нейното използване с различни операционни системи.

При този вид търговия, транспортното средство, с което се доставя стоката до обекта е отделен склад в складовата системата. В този случай клиентите не изпращат предварително поръчка, а избират какво да купят, когато стоката пристигне при тях. Тук търговецът изпълнява две длъжности – пласьор и търговец. 

Чрез протокол за прехвърляне на стока между складове, на търговеца му се заприходява стоката в неговия склад
Търговецът работи чрез мобилен телефон с операционна система Android. Телефонът има изградена връзка с фискален апарат и, или нефискален принтер. В телефонът се виждат складовите наличности.

Клиентът избира какво да купи, от наличната стока в буса
За да се въведе поръчката, търговецът може да използва личния си мобилен телефон, на който е необходимо да има инсталиран специализиран софтуер за печат на документи – „Янак FP Сървър“. В този случай се използва уеб базираната система на програмата през портал www.eyanak.com, където чрез предварително създаден акаунт, се осъществява директен достъп до базата данни в сървъра. Тъй като системата е част от цялата програма Янак, то всички ценови и други условия за продажба, заложени от ръководството на фирмата са валидни и тук. След като търговецът приключи поръчката, стоката се изважда от неговата складова наличност.

Продажбата автоматично се разпечатва на принтер, който е свързан към телефона
На фискален апарат се разпечатва фактурата.

Остатъкът от стоката се връща в склада
След като търговеца завърши работния ден, той връща остатъка от стоката в склада. Чрез мобилен компютър тип хенди, се връща стоката, като се използва модул „Прехвърляне на стока между обекти“. Разбира се, ако е възможно, стоката може да си остане в буса и на другия ден само да се допълнят продадените количества..